Син Джемілєва в тюрмі по-своєму відповів окупантам
Категорія
Україна
Дата публікації

Син Джемілєва в тюрмі по-своєму відповів окупантам

Син Джемілєва в тюрмі по-своєму відповів окупантам
Джерело:  online.ua

Син уповноваженого президента у справах Криму Мустафи Джемилєва Хайсер, засуджений на 5 років за ненавмисне вбивство, вдруге відмовився від громадянства РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку адвоката Миколи Полозова в Facebook.
"Зустрівся в ІК-10 з моїм підзахисним Хайсером Джемілєвим. Він, як і раніше, утримується в суворих умовах в ПКТ. Але не скаржиться. Тільки вчора йому вручили постанову Радянського районного суду м. Астрахань про відмову в задоволенні клопотання про УДЗ, не дивлячись на те, що суд пройшов понад місяць тому і вже давно подана апеляційна скарга", - пише адвокат.
"Крім того, прийшли документи з Криму щодо прийняття ним російського громадянства. Всіх громадян України, які проживали в Криму навесні 2014 року, автоматом зробили росіянами, але не всі були з цим згодні", - додав він.
"Хайсер вже писав заяву про відмову від громадянства РФ влітку 2014 року в СІЗО Сімферополя, мало того, вироком Краснодарського крайового суду та ухвалою Верховного Суду РФ він також визнаний громадянином України. Кому зараз знадобилося знову порушувати це вже закрите питання з громадянством, незрозуміло. У будь-якому випадку, сьогодні Хайсер повторно написав відмову від російського громадянства і залишається як і раніше громадянином України", - нагадав Полозов.
"У найближчій перспективі плануємо взяти участь в апеляційній інстанції за скаргою на відмову в УДЗ, так само як і оскаржити накладення стягнень, що дозволяють утримувати його на строгих умовах", - заявив адвокат.
Нагадаємо, Хайсера Джемілєва засудили до п'яти років ув'язнення в колонії загального режиму за ненавмисне вбивство. Присяжні визнали Джемілєва-молодшого винним.
Засуджений в Російській Федерації Хайсер був етапований в колонію в Астраханській області.
Пізніше РФ відмовила в екстрадиції сина Джемілєва Хайсера в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?