Син Портнова у березні виїхав як волонтер у Польщу і не повернувся — ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

Син Портнова у березні виїхав як волонтер у Польщу і не повернувся — ЗМІ

Син Портнова у березні виїхав як волонтер у Польщу і не повернувся — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Син Андрія Портнова, колишнього першого заступника голови Адміністрації президента часів Януковича, який перебуває під санкціями США, виїхав у березні у Польщу нібито за гуманітарною допомогою і не повернувся.

Джерело: Схеми

Син Портнова виїхав з України і не повернувся

Журналісти повідомляють, що 22 березня 2022 року Львівська військова адміністрація внесла 29-річного Ігоря Портнова до системи "Шлях" як особу призовного віку, якій дозволено тимчасовий виїзд із країни за гуманітарною допомогою, терміном на місяць. Запит на дозвіл був від громадської організації "Народна самооборона".

23 березня 29-річний Ігор Портнов перетнув кордон через пункт пропуску "Краковець".

Разом з ним був племінник Андрія Портова, 23-річний Іван Піддубнов.

Журналісти «Схем» звернулися через три месенджери до Ігоря Портнова із проханням про коментар, він повідомлення прочитав, але не відповів, - повідомляють Схеми.

Також журналісти звернулись за коментарем до Львівської обласної військової адміністрації, яка внесла Портнова у систему «Шлях».

У нас в день більше 200 заявок від громадських організацій щодо внесення в систему «Шлях», якщо перевести в кількість людей – це більше 2000 людей в день, які їдуть за гуманітаркою. Таких проблем, на жаль, багато. У адміністрації немає функції перевірки, можливостей яким чином це перевіряти, - сказав заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

Сам Андрій Портнов виїхав з України 3 червня 2022 року через пропускний пункт у Закарпатській області «Чоп (Тиса)».

Нагадаємо, що Портнов керував проросійським телеканалом NewsOne у 2018 році.

У березні Схеми становили, що родина Портнова володіє нерухомістю в Москві спільно з друзями керівника російського МЗС Сергія Лаврова.

Портнов перебуває під санкціями США з грудня 2021 року. У США його звинувачують у торгівлі впливом на українські суди.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?