Синоптики попереджають про значне погіршення погоди в Україні
Категорія
Події
Дата публікації

Синоптики попереджають про значне погіршення погоди в Україні

Синоптики попереджають про значне погіршення погоди в Україні
Джерело:  dsns.gov.ua

Український Гідрометцентр попереджає про суттєве погіршення погодних умов. Якщо на заході країни у найближчу добу пануватимуть зливи та грози, то у центрі навпаки – через спеку очікується максимальний рівень пожежної небезпеки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«За прогнозами Укргідрометцентру, до кінця доби 27 липня та протягом 28 липня у західних областях грози, на Закарпатті значний дощ, місцями град та шквали 15-20 м/с», – йдеться у повідомленні.

Згідно з прогнозом синоптиків, завтра, 28 липня, на значній території центру, півдня та сходу України очікується підвищення температури до +32°С. Грози пройдуть на заході, а також на сході.

Нагадаємо, що не так давно українські синоптики оприлюднили свій прогноз погоди до кінця літа, а також на вересень. Очікується, що погода у серпні буде майже увесь місяць сухою та спекотною, а от вересень принесе несподіванки у вигляді нічних заморозків. Щоправда, на них треба чекати вже ближче до кінця місяця.

За словами завідуючої відділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАНУ Вазіри Мартазінової, наприкінці серпня в Україну зайде холод, а ще через місяць, в кінці вересня, слід чекати на різке похолодання аж до заморозків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?