Сирія заплатить: Ердоган виступив з новими погрозами
Категорія
Події
Дата публікації

Сирія заплатить: Ердоган виступив з новими погрозами

Сирія заплатить: Ердоган виступив з новими погрозами
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що сирійський режим Башара Асада заплатить "дуже велику ціну" за бої в провінції Ідліб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами державного лідера, йдеться про загибель 13 турецьких військовослужбовців на півночі САР протягом останнього тижня. Анкара звинуватила Дамаск у вбивстві солдатів.

"Ми дали належну відповідь сирійській стороні на найвищому рівні. Особливо в Ідлібі, вони отримали те, на що заслуговують. Але цього недостатньо, це триватиме", - заявив Ердоган.

Він додав, що у середу, 12 лютого, виступить з детальним планом щодо дій Туреччини у зазначеній провінції.

Нагадаємо, турецьке командування контролює окремі райони в північній Сирії, які були зайняті під час спецоперації. Паралельно сирійський режим за військової підтримки Кремля веде наступ на Ідліб, щоб отримати владу над регіоном.

В Ідлібі нещодавно відбулися сутички між сирійськими військовослужбовцями та турецькою армією, яка підтримує власних "проксі", які відомі під назвою озброєної опозиції.

Як повідомляв ONLINE.UA, на  початку лютого турецька сторона підтверджувала загибель чотирьох солдатів  на півночі САР. За словами президента Ердогана, Анкара завдала низку ударів у відповідь та нібито вразила 46 сирійських об'єктів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?