Сирійські діти прокляли союзника Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Сирійські діти прокляли союзника Путіна

Сирійські діти прокляли союзника Путіна
Джерело:  BBC

Двоє підлітків з сирійського міста Алеппо, оточеного військами союзника  президента РФ Володимира Путіна, Башара Асада, розповіли про своє життя під обстрілами і про побажання політикам.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Британський журналіст зустрівся з братами Віссамом (12 років) і Зейном (11 років), які разом з батьками живуть в обложеної східній частині Алеппо, де за останні дні від бомбардувань загинули 150 мирних жителів.


Хлопчики зізналися, що іноді їм вдається вийти погуляти, але «не дуже часто».
«Як тільки вийдемо погуляти - налітають вертольоти, починається бомбування. У будь-якому випадку, майже всі мої друзі поїхали з Сирії», - зізнався Віссам.
У свою чергу, Зейн додав, що життя у їх сім'ї «дуже складне».


«Але ми пристосовуємось. Я ось намагаюся якось заглушити звуки падаючих бомб. Ми не були в школі вже цілий місяць. Як тільки зберемося до школи - літаки починають скидати бочкові бомби, руйнують все навколо. Я чув стільки раз звуки літаків, що відразу розумію, хто саме летить - вертоліт, бомбардувальник або винищувач. Щоб розібратися в них краще, я переглянув купу фоток на Facebook», - додав він.


При цьому хлопчик заявив, що хотів би стати архітектором: «Так я зможу допомогти відновити все, що зруйнував Башар Асад».


Зейн також звернувся до лідерів усього світу: «Я хочу, щоб ви об'єдналися, щоб припинити війну в Сирії. Якщо ви це не зробите, і війна триватиме, Аллах ніколи вас не простить, і ви будете завжди за це у відповіді. Ні я, ні мої друзі - ми вас ніколи не пробачимо, то нема вам тоді вибачення ні зараз, ні до самого Судного дня ».
Окремо журналіст запитав дітей про те, чого вони побажали б президенту Сирії.
«Ось що я скажу президенту Сирії Асаду: хай вразить тебе Аллах!» - сказав Зейн.


Виссам, у свою чергу, запевнив: «І я ніколи тебе не прощу, на віки вічні. Перед лицем Аллаха ти відповіси за все, що зробив».


На завершення розмови молодший з братів попросив: «Я ще хочу додати: ми тут. Не забувайте нас. Ми вмираємо щодня. Ми хочемо жити, а не вмирати (плаче)».


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  у мережі показали шокуючі кадри наслідків бомбардування Сирії авіацією Путіна та Асада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?