Сирійські найманці їдуть на війну в Україну з метою втечі в ЄС — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Сирійські найманці їдуть на війну в Україну з метою втечі в ЄС — ГУР

Сирійські найманці їдуть на війну в Україну з метою втечі в ЄС — ГУР
Джерело:  online.ua

За словами представників ГУР Міноборони, значна частина сирійських найманців розглядають участь у війні на боці Росії винятково з метою подальшої втечі у Євросоюз.

Джерело: ГУР Міноборони в  Telegram

Сирійські найманці не хочуть воювати в Україні - розвідка

Нещодавно до воєнної бази Хмеймім з Росії прибуло понад 30 бойовиків, які отримали поранення в боях проти захисників України. Це негативно вплинуло на морально-психологічний стан інших найманців та призвело до відмови частини з них брати участь у бойових діях. Серед сирійських бойовиків навіть було зафіксовано випадки самокаліцтва. Частина найманців розглядають відправку до Росії та Білорусі як шанс подальшого дезертирства та нелегальної міграції в країни ЄС, - розповідає українська розвідка.

Представникам ГУР також вдалося з'ясувати, що влада РФ наказал щоденно відправляти до України до 300 сирійських бойовиків. Згідно з останніми даними, 2 дні тому 150 найманців уже відправили до Росії для участі в бойових діях проти України.

Окрім того, наголошується, що Кремль планує перемістити з Сирії до Росії та Білорусі озброєння, військову техніку та інші ресурси для забезпечення російських окупантів.

Що важливо розуміти, президент Сирії Башар аль-Асад пообіцяв надати Росії для війни в Україні 40 000 бойовиків. Однак сирійці більше не поспішають на війну в Україну, оскільки зрозуміли, що їх будуть використовувати як гарматне м'ясо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?