Ситуація на Донбасі загострюється: бойовики терміново стягують танки
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація на Донбасі загострюється: бойовики терміново стягують танки

Ситуація на Донбасі загострюється: бойовики терміново стягують танки
Джерело:  online.ua

Бойовики небезпечно активізувалися на Донбасі. Вони терміново стягують танки до окупованого Донецьку. Спостерігачі СММ ОБСЄ помітили як мінімум сім ворожих танків та 35 БТР на вантажному поїзді, який слідував в східному напрямку окупованого Дебальцевого. Тривожні новини з Донбасу повідомила пресслужба наглядової місії, передає ONLINE.UA.

Крім перекидання танків до Дебальцевого, представники СММ ОБСЄ констатували виявлення потужної зброї бойовиків, яка розміщене в порушення ліній відведення в непідконтрольних уряду України районах. У ОРДО були виявлені 7 самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм) і 2 буксирувані гаубиці (Д-30 "Лягушка", 122 мм). Також в звіті СММ ОБСЄ від 10 січня зафіксовано збільшення кількості порушень режиму з боку бойовиків.

Слід зазначити, що про загострення ситуації на Донбасі йдеться і в звіті пресслужби штабу ООС. За минулу добу, 10 січня, бойовики 13 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. З 82-мм і 122-мм мінометів, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї ворог вів вогонь поблизу Мар'їнки, Невельського, Водяного, Новотроїцького, Орехового, Луганського, Південного, Новотошківського, Пєсков. В цілому бойовики випустили по позиціях ООС 75 мін та 14 снарядів артилерійських систем калібру 122 мм. Внаслідок ворожої атаки троє українських військових отримали поранення.

Нагадаємо, кілька днів газад в ОБСЄ повідомили, що бойовики стягнули 22 реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град" до окупованого Луганську. Представники СММ помітили потужну зброю окупантів поблизу Кришталевого (колишній Красний Луч).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики посилили обстріли на Донбасі. Тільки за 9 січня бойові втрати Об'єднаних сил склали 5 військовослужбовців - поранення і бойові травми отримали четверо, один воїн загинув.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?