Ситуація на Донбасі: Генштаб ЗСУ підготувався до загострення
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація на Донбасі: Генштаб ЗСУ підготувався до загострення

Ситуація на Донбасі: Генштаб ЗСУ підготувався до загострення
Джерело:  online.ua

Українські військові не виключають ризиков загострення ситуації на Донбасі, тому розробили і пропрацювали різні сценарії відповіді агресору.

Про це написав начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко на своїй сторінці в соцсеті, повідомляє ONLINE.UА.

Глава українського Генштабу не уточнив причини, за якими може загостритися ситуація на Донбасі, та не назвав подробиці сценаріїв, за якими ЗСУ будуть відповідати противнику. Але підкреслив, що з командувачами військових підрозділів на сході України були опрацьовані питання щодо взаємодії і потужній відповіді ворогові.

Слід зазначити, що раніше наростанням воєнної загрози на Донбасі погрожували в Росії. Депутати Держдуми РФ навіть виносили це питання в офіційній заяві за підсумками засідання. Зокрема, російські парламентарії вважають, що офіційний Київ готує широкомасштабний військовий наступ на Донбасі, у відповідь на що вони пригрозили Україні "адекватною відповіддю з катастрофічними наслідками".

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Україна висунула категоричну вимогу Росії по Донбасу. У Києві наполягають на тому, щоб Кремль скасував фейкові вибори ватажків "ЛНР" і "ДНР", заплановані на 11 листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?