Ситуація на Донбасі: Кремль несподівано звернувся до України
Категорія
Політика
Дата публікації

Ситуація на Донбасі: Кремль несподівано звернувся до України

Ситуація на Донбасі: Кремль несподівано звернувся до України
Джерело:  online.ua

В Кремлі не втомлюються дивувати міжнародну спільноту неочікуваними заявами щодо розвитку ситуації на Сході України. Цього разу у Міністерстві закордонних справ РФ зізналися, що вважають, що офіційний Київ "рухається в правильному напрямку" в питанні виконання мінських угод.

З такою гучною заявою виступив заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Що цікаво, зразу після оцінки старань української сторони дипломат наголосив, що наразі цього недостатньо.

"Позиція Євросоюзу на сьогоднішній день полягає в тому, що весь комплекс стратегічних відносин Росії і ЄС підвішений на виконанні мінських угод. Але Київ не виконує мінські угоди, це зрозуміло всім. Є рух в правильному напрямку, але, тим не менш, цього абсолютно недостатньо", - сказав Олександр Грушко.

Варто зазначити, що нещодавно очільник Кремля Володимир Путін заявив, що альтернативи мінським угодам по Донбасу немає — Україна повинна прийняти закон про особливий статус Донбасу на безстроковій основі і включити його в Конституцію.

"На нашу думку, мінські угоди залишаються безальтернативною основою для нормалізації ситуації на південному сході України. Важливо, щоб конкретні завдання, поставлені в ході наших недавніх зустрічей в "нормандському форматі", втілювалися в життя", - підкреслив російський президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник Кремля Володимир Путін неочікувано для всіх запропонував внести зміни до Конституції країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?