Ситуація на Донбасі: ОБСЄ повідомила важливу новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація на Донбасі: ОБСЄ повідомила важливу новину

Ситуація на Донбасі: ОБСЄ повідомила важливу новину
Джерело:  interfax.com.ua

Колишній спеціальний представник глави ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартін Сайдік поділився з українцями важливими даними. За його словами, у 2019 році було зафіксовано найменшу кількість жертв серед цивільного населення внаслідок конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Минулий рік був найкращим, якщо говорити про статистику жертв серед цивільного населення. Набагато менше було зафіксовано загиблих і поранених мирних жителів. З 2016 року в нас було 88 загиблих і 354 поранених у рамках конфлікту. У 2019-му - тільки 19 загиблих і 128 поранених. У 2016 серед загиблих було шестеро дітей, а в минулому році взагалі жодна дитина не загинула. Тому ви бачите позитивні зрушення в цій ситуації. І це все завдяки нашій роботі, спрямованій на припинення вогню, зменшення випадків стрілянини", - додав він.

За словами Сайдіка, під час його роботи в Мінську у центрі уваги була відповідальність за безпеку, захист цивільного населення. Також особлива увага приділялася "протимінній діяльності".

"Міни - причина номер один, напевно, з якої гинуть діти в цьому конфлікті. Тому розмінування і протимінна діяльність, підвищення рівня обізнаності про небезпеку мір - це дуже важлива робота", - наголосив він.

Також Мартін Сайдік плекає надію, що в лютому 2020 року досягнуто домовленості в рамках ТКГ у Мінську про три додаткові ділянки розведення сил і засобів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Зеленський розкрив подробиці переговорів з Путіним. Він вважає, що президент Росії розуміє позицію українського лідера про те, що Україна — незалежна країна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?