Ситуація на Донбасі різко загострилася - що там відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація на Донбасі різко загострилася - що там відбувається

Ситуація на Донбасі різко загострилася - що там відбувається
Джерело:  online.ua

Ситуація на Донбасі знову почала стрімко погіршуватися - 13 липня офіційно стало відомо, що проросійські сили на Сході України вкотре порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї по позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Славного. В штабі ООС заявили про те, що в результаті підступного обстрілу ворога українська армія втратила двох відважних захисників. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на екстрене повідомлення штабу ООС в соцільаних мережах.

"На превеликий жаль, внаслідок обстрілу противника Україна втратила одного мужнього захисника. Такі підступні дії окупантів не залишаться безкарними. За свої злочини ворог понесе заслужене покарання. Ще одна трагічна подія сталася поблизу населеного пункту Зайцеве. Під час виконання бойового завдання внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої ще один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав важке поранення, несумісне з життям. Командування Об'єднаних сил висловлює глибокі співчуття рідним та близьким загиблих українських героїв", - йдеться в офіційному повідомленні штабу ООС.

Варто також звернути увагу на те, що 12 липня українські військовослужбовці знищили 3 окупантів та щонайменше 8 поранили - цю інформацію вже підтвердила розвідка. Окрім того, повідомлялося, що проросійські сили застосовували заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи 152-го та 122-го калібру, 120-ти та 82-х мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Для придушення вогневих засобів противника українські війська застосували штатне озброєння.

Нещодавно також в Міністерстві оборони попередили усіх українців, що проросійські сили на Донбасі перейшли до нової підступної тактики війни проти України. У відомстві пояснюють, що мовиться про високу ворожу присутність у сірій зоні, яка приховується.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський уряд насправді не зацікавлений у володінні окупованими районами Донбасу. Представники КМУ переконані, що у такий спосіб Москва намагається створити нові проблеми для України. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?