Ситуація на Донбасі: розвідка каже, що у бойовиків "ЛДНР" серйозні проблеми
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація на Донбасі: розвідка каже, що у бойовиків "ЛДНР" серйозні проблеми

Ситуація на Донбасі: розвідка каже, що у бойовиків "ЛДНР" серйозні проблеми
Джерело:  online.ua

Командування Операції Об’єднаних сил із посиланням на розвідку поділилося з українськими громадянами шокуючими даними - там офіційно повідомили про те, що з початку режиму всеосяжного припинення вогню, тобто з 27 липня, 21 бойовик на Донбасі помер і 29 зазнали поранень. Варто звернути увагу на те, що все це не з вини українських воїнів. За словами українських розвідників, "морально психологічний стан у ворожих підрозділах вкрай низький" і до цього додається "суттєва неукомплектованість особовим складом". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на штаб ООС.

"За даними розвідки Об’єднаних сил, підрозділи збройних формувань РФ на Донбасі продовжують нести втрати особового складу. З моменту початку повного і всеосяжного режиму припинення вогню від 27 липня ворожі підрозділи втратили 21 особу померлими і 29 пораненими та травмованими. Всі втрати небойові. Серед них підриви на власних вибухових пристроях, самогубства, передозування наркотиками та алкоголем. Також продовжують мати місце нестатутні взаємовідносини, ДТП та самовільне залишення місця служби", - йдеться в офіційному повідомленні штабу ООС.

Українська розвідка звертає увагу на те, що проросійські сили намагаються залучити мирних чоловіків до контрактної служби, але безуспішно.

"Агітаційна кампанія і заклики йти служити до війська псевдореспублік не викликала довіри у місцевих мешканців і повністю провалилася", - кажуть в штабі.

Окрім того, проросійська влада ухвалила рішення провести осінній призов громадян на строкову службу і набрати 10 тисяч новобранців. Нібито "новобранці будуть служити тільки в пунктах постійної дислокації і займатимуться охороною об’єктів, несенням вартової служби і виконанням господарських робіт". Однак, як стверджує українська розвідка, це також не знайшло підтримки у мирних мешканців окупованого Донбасу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Леонід Кравчук неочікувано для всіх зізнався, що дійсно спілкувався з членами угруповань "ДНР" і "ЛНР" на засіданні ТКГ 19 серпня, яке відбулося у форматі відеоконференції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?