Ситуація на Донбасі - що кажуть в ОБСЄ
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація на Донбасі - що кажуть в ОБСЄ

Ситуація на Донбасі - що кажуть в ОБСЄ
Джерело:  online.ua

Спецпредставник діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронньої контактній групі посол Мартін Сайдік підтвердив, що у вівторок у Золотому відновили розведення сил, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу СММ.

"Сторони сьогодні тільки що відновили розведення сил і засобів в Золотому. Вони випустили білі і зелені сигнальні ракети, які підтверджують їхню готовність до цього. Сторони сьогодні продовжать переговори про відновлення розведення сил і засобів у Петровському", - заявив Сайдік під час зустрічі в рамках ТКГ і її робочих груп в Мінську 29 жовтня.

Він нагадав, що обов’язкова умова розведення сил і засобів – дотримання режиму тиші протягом 7 днів.

Як відомо, 29 жовтня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що процес розведення сил і засобів у Золотому стартував у вівторок. Водночас, 27 жовтня повідомлялося про обстріл бойовиків "неподалік Золотого-4 (у межах ділянки розведення) – з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї".

Крім того, у вівторок у штабі ООС повідомили, що бойовики "5 разів здійснили обстріли з великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів, АГС та стрілецької зброї в 5-ти кілометровій зоні біля ділянки розведення №2 (Золоте-4)".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в ОБСЄ заявили, що існує новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, який повинен замінити Мінські домовленості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?