Війна на Донбасі: у Зеленського з'явилася цікава ідея
Категорія
Україна
Дата публікації

Війна на Донбасі: у Зеленського з'явилася цікава ідея

Війна на Донбасі: у Зеленського з'явилася цікава ідея
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський має надію, що у Державному департаменті США призначать окрему посадову особу з питань анексованого Криму та врегулювання ситуації на Донбасі. Своєю пропозицією він поділився в ході спільного брифінгу з державним секретарем США Майком Помпео 31 січня у Києві. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

Глава української держави наголосив, що Вашингтон був, є і буде ключовим союзником України. Він також подякував адміністрації Трампа за підтримку щодо війни на Донбасі та невизнання анексії Криму РФ.

"Сьогодні я висловив сподівання, що США будуть більш активно залучені до процесу мирного врегулювання на Сході України та деокупації Криму завдяки призначенню з цих питань окремого посадовця з Державного департаменту", - каже Володимир Зеленський.

Окрім того, український лідер нагадав, що Україна у 2020 році отримає від США 700 мільйонів доларів допомоги, 365 з яких будуть використані на посилення обороноздатності.

"Україна готова розвивати нові форми партнерства зі США у сфері безпеки. Це підтверджує перший в історії контракт на пряму закупівлю протитанкових ракет Javelin. Мова велась і про посилення Військово-морських сил України завдяки катерам класу Island і зміцненню протиповітряної оборони України, де ми готові розглядати опції закупівлі необхідного озброєння", – додав Зеленський.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Зеленський заявив, що готовий їхати в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?