Ситуація навколо "ПриватБанку": з'явилося важливе уточнення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ситуація навколо "ПриватБанку": з'явилося важливе уточнення

Ситуація навколо "ПриватБанку": з'явилося важливе уточнення
Джерело:  online.ua

Увечері 18 грудня в адміністрації президента України відбудеться засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому буде розглядатися в тому числі  ситуація, що склалася навколо «ПриватБанку».


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".


"Сьогодні збирається РНБО", - заявило інформоване джерело агентства.


При цьому інше джерело, знайоме з ситуацією, уточнило, що на засіданні РНБО буде розглядатися ситуація з "ПриватБанком".


"Швидше за все, після засідання РНБО буде скликано позачергове засідання Кабміну з цього ж питання", - також додав співрозмовник агентства.


Підкреслюється, що «Інтерфакс-Україна» не має офіційного підтвердження інформації.


Читайте також:  ЗМІ дізналися про таємні переговори Порошенко і Коломойського


При цьому віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Павло Розенко не підтвердив інформацію про позачергове засідання уряду.


Раніше на цьому тижні найбільший в Україні банк «ПриватБанк» (Дніпро) заявив про сплановану інформаційну атаку на банк у вигляді активного поширення чуток про його націоналізацію найближчим часом.


"Сама по собі націоналізація не має для вкладників і клієнтів ніяких наслідків, так як просто призводить до зміни власників. Якби держава хотіла банк націоналізувати, то воно б діяла без зайвої публічності. Тут же все по-іншому: використовуючи нерозуміння громадянами суті націоналізації, розганяють паніку для того щоб, за задумом організаторів, це призвело до неплатежів і зупинки банку", - написав перший заступник голови правління ПриватБанку Олег Гороховський на своїй сторінці в Facebook 14 грудня.


Глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарєва в той день відмовилася коментувати ситуацію навколо ПриватБанку. Раніше вона заявила про завершення до кінця поточного року верифікації докапіталізації ПриватБанку, за підсумками якої повинно бути прийнято певне рішення.


Як повідомляв ONLINE.UA,  прес-секретар "Приватбанку" Олег Серга спростував інформацію, що засновник промислово-фінансової групи "Приват", олігарх Ігор Коломойський з іншими акціонерами банку погодилися провести націоналізацію фінансової установи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?