Ситуація погіршується - у Зеленського закликали до невідкладних дій
Категорія
Політика
Дата публікації

Ситуація погіршується - у Зеленського закликали до невідкладних дій

Ситуація погіршується - у Зеленського закликали до невідкладних дій
Джерело:  Сьогодні

В Україні існують власні списки країн, з яких громадянам дозволяють чи забороняють в'їзд — залежно від епідемічної ситуації. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав переглянути відповідні критерії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Сегодня".

За словами дипломат, перш за все показники, з якими інші країни відносять до "червоного" чи "зеленого" списків, повинні бути гнучкими. Наприклад, необхідно їх прив'язати до ситуації в Україні.

"Нам потрібно скорегувати критерії, згідно з якими ми відносимо країну до тієї чи іншої категорії, щоб цей список був більш об'єктивний і більше відповідав реальності, яка існує в Україні. Тому що у нас ситуація з цифрами, на жаль, погіршується", - пояснив Кулеба.

Міністр зауважив, Київ, як Євросоюз, прив'язав небезпечність країни до конкретної кількості хворих на 100 тисяч населення, однак цей показник змінюється.

"Наприклад, якщо в країні "Х" показник хворих на 100 тис. населення більший, ніж в Україні, тоді вона відноситься до "червоної" зони, а не писати, що будь-яка країна, в якій більше 40 хворих на 100 тис. населення, автоматично потрапляє в "червоний" список", - додав він.

Дипломат підкреслив, з фіксованим показником у "червону" зону країни можуть потрапляти несправедливо, а от українцям потрібно самоізолюватися цілих два тижні після їх відвідування.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна нещодавно не потрапила у "зелений список" Євросоюзу, що залишило закритими кордони співдружності. Міністр Кулеба наголосив, немає причин для його перегляду на користь українців найближчим часом. Наступного разу список переглядатимуть вже скоро — у вівторок, 14 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?