Ситуація стає гіршою - ВООЗ терміново застерегла Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація стає гіршою - ВООЗ терміново застерегла Україну

Ситуація стає гіршою - ВООЗ терміново застерегла Україну
Джерело:  online.ua

Коронавірус в Україні не втрачає оберти навіть у липні 2020 року. Всесвітня організація охорони здоров'я виявили серйозну проблему, пов'язану з епідемією серед українців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву представника структури Ярно Хабіхта.

За його словами, в Україні рівень позитивних тестів на COVID-19 у відношенні на 100 тисяч населення вищий за інші країни Європи.

"Якщо ми подивимося статистику по Україні, то побачимо, що середня кількість позитивних випадків на 100 тисяч населення значно вища, ніж у європейському регіоні. Але у кожній країні є регіони, які називаються червоною зоною, зокрема ми спостерігали таке в Іспанії", - пояснив експерт.

Речник ВООЗ зауважив, головне підтримувати й збільшувати обсяги тестування, діагностику й відстежування контактів інфікованого — водночас з лікуванням усіх хворих.

"Крім того, це залежить від кожного з нас — як ми дотримуємося гігієни рук, чи носимо маски. Адже лише таким чином ми зможемо подолати коронавірус... У світі щодня зростає кількість хворих на COVID-19 і ми не можемо сказати, що пандемія іде на спад. У Західній Європі ситуація трошки поліпшується — у Східній - стає гіршою і є сильні спалахи у Північній та Південній Америці, тобто вірус продовжує мандрувати світом", - додав Хабіхт.

Нагадаємо, станом на ранок 6 червня в Україні підтвердили 49 043 діагнозів COVID-19. Загалом у світі кількість інфікованих сягнула 11,4 мільйона.

Як повідомляв ONLINE.UA, у понеділок, 6 липня голова держави Володимир Зеленський поділився з українцями важливими даними — він заявив, що ситуація з коронавірусом в країні стабілізувалася, у зв’язку з чим спостерігається значне зниження числа хворих. Така заява прозвучала на традиційній селекторній нараді з протидії поширенню коронавірусу, яка відбулося під головуванням українського лідера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?