Ситуація в Венесуелі: США поставили жорсткий ультиматум силовикам Мадуро
Категорія
Світ
Дата публікації

Ситуація в Венесуелі: США поставили жорсткий ультиматум силовикам Мадуро

Ситуація в Венесуелі: США поставили жорсткий ультиматум силовикам Мадуро
Джерело:  online.ua

США закликали армію Венесуели стати на бік демократії і опозиції, захищати мирних жителів і дозволити доставку гуманітарної допомоги. В іншому випадку Вашингтон вже на наступного тижня введе нові санкції.

Про це в соцмережі написав радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон, повідомляє ONLINE.UA.

"У військових Венесуели є вибір: прийняти демократію, захистити мирних жителів і дозволити доставку гуманітарної допомоги; або ж вони зіткнуться з ще більшими санкціями та ізоляцією", - йдеться в повідомленні Болтона.

До свого повідомлення Болтон прикріпив публікацію Reuters, в якій з посиланням на анонімне джерело в Білому домі повідомляється, що Вашингтон може оголосити про нові санкції проти Каракаса вже на наступному тижні. Приводом до цього може послужити продовження блокування доставки гуманітарної допомоги в країну. У понеділок, 25 лютого, ситуацію в Венесуелі обговорять в столиці Колумбії віце-президент США Майк Пенс і ряд лідерів латиноамериканських держав.

Нагадаємо, Ніколас Мадуро наказав розгорнути армію Венесуели на кордоні з Колумбією і Бразилією. Його силовики протистоять мирним жителям, відкриваючи по ним вогонь і застосовуючи сльозогінний газ. Військові також блокують доставку гуманітарної допомоги людям - кілька вантажівок з гуманітарною допомогою було вже спалено.

Гуманітарна допомога направляється до Венесуели також по морю з Пуерто-Ріко. 23 лютого судно зупинилося в международни'х водах поблизу кордонів Венесуели. Його подальшому просуванню заважають військові судна, відправлені на перехоплення. За даними венесуельських ЗМІ, військові погрожують відкрити вогонь по судну, якщо воно порушить межі територіальних вод.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в охопленій протестами Венесуелі ситуація загострюється. Національна гвардія Венесуели, яка знаходиться в підпорядкуванні Ніколаса Мадуро, відкрила вогонь по корінним жителям Сан-Франсиско-де-Юруані, які перешкоджали військовим проїхати до кордону з Бразилією. В результаті, двоїх людей було вбито, ще 22 отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?