Скандал довкола New York Times: Порошенко пояснив свою заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал довкола New York Times: Порошенко пояснив свою заяву

Скандал довкола New York Times: Порошенко пояснив свою заяву

Президент України Петро Порошенко пояснив свою заяву, зроблену після публікації статтї у американському виданні New York Times.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook голови держави.

«Мені прикро, що мої слова щодо публікації у респектабельній New York Times були невірно інтерпретовані. Сам читаю це видання і поважаю позицію його редакційної ради", — підкреслив він.

При цьому Порошенко погодився з тим, що «нам в Україні треба ще багато зробити, в тому числі у подоланні корупції» и додав, що «перші шаги вже зроблено».

«Але наголошую: я захищав і продовжуватиму захищати Україну на всіх можливих для цього майданчиках.», — резюмував він.

Нагадаємо, що раніше впливове американське видання New York Times опубліковало статтю, в якій говорилось про те, що українська влада нехтує проявами корупції  і говорилося про бездіяльність, у тому числі і президента України.

У свою чергу, Порошенко після публікації цієї статті назвав її проявом гібридної війни, що ведеться проти України в інформаційній сфері.

Додамо, що ця заява голови держави була підтримана і прокурором Генеральної прокуратури України Владиславом Куценко.

«100% погоджуюсь з нашим Президентом! Проти України дійсно ведеться інформаційна гібридна війна!» — написав він в своєму Facebook.


Також прокурор додав, що, на його думку, у цій війні беруть участь «окремі заїжджі фахівці із Грузії, деякі депутати-журналісти, що поки входять до БПП (парламентська фракція Блок Петра Порошенка - Ред.), але на вечірніх ток-шоу прямо виступають проти президента та нашої держави, а також окремі так звані представники громадянського суспільства!».

На думку Куценка, їхня задача — «зруйнувати нашу державність із середини, брехнею та популізмом, обманювати народ яскравими речами з метою просування до владних кабінетів начебто нових та незалежних фахівців, а насправді маріонеток, завдання яких руйнувати інститути влади в Україні!».

«Разом з президентом ми повинні зупинити цю заразу, заради України та її майбутнього!» - резюмував прокурор.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA,  критика Порошенко в адрес New York Times стала приводом для їдких жартів серед користувачів соцмереж.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?