Скандал із квартирою Лещенка: українцям розповіли повчальну історію
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал із квартирою Лещенка: українцям розповіли повчальну історію

Скандал із квартирою Лещенка: українцям розповіли повчальну історію
Джерело:  online.ua

Відомий український блогер Горький Лук проаналізував історичний контекст, в якому став можливим скандал з купівлею депутатом від «Блоку Петра Порошенка» Сергієм Лещенком елітної квартири в центрі Києва.
Про це Горький Лук розповів у своєму відеоблозі на ONLINE.UA.
«Те, що ми спостерігаємо зараз - це якесь побоїще еліти, яке підзвучене засобами мас-медіа і може стати великим уроком історії. Він зводиться до того, що кожен раз при зміні якогось суспільного світоустрою еліта шукає нові форми», - заявив Горький Лук.
«Зазвичай це буває так: або вона копіює звички еліти сусідньої, якщо хоче жити по-новому, як було, наприклад, за Петра І. Або ж вона копіює звички еліти попередньої, як це було, наприклад, після Жовтневої революції», - продовжив український блогер.
«Давайте обидва випадки окремо розглянемо. Наприклад, за Петра, щоб стати вхожим в нову еліту, треба було голитися, курити тютюн і носити трикутні шапки. Це було набагато простіше, ніж їхати за кордон вчитися. Другий приклад - коли еліта не має якогось певного зразка і намагається відтворити себе за попереднім відбитком. Напевно, ті, хто цікавиться історією, знають про те, як відбувалося становлення еліти, яку перестріляв товариш Сталін, коли вона стала реально вироджуватися в нове дворянство», - міркує Горький Лук.
«Стало народжуватися нове «червоне дворянство», яке, не маючи якихось нормальних зразків, тому що до того таких держав не існувало, засвоювало в себе зразки, які були перед очима, ці "білої акації грона запашні". Це стосувалося військових, вчених, артистів ...Товариша Сталіна це не влаштувало, і він вирішив все обнулити, створивши в результаті новий вид радянської еліти, такого класичного товариша Огурцова», - продовжує блогер.
«Мені зараз цікаво, кого буде копіювати нова, що створюється, еліта України. Чи піде вона європейським шляхом, намагаючись перетворитися на якогось євробюрократа, якому не западло їздити на роботу на велосипеді, носити дешевий годинник? Або, все-таки, залишиться азіатською і в підсумку почне дивуватися - чому всі обурені тим, що вона купила квартиру не по доходам?», - резюмує Горький Лук.



Повний текст блога Горького Лука  читайте на ONLINE.UA: Отвлечемся от гражданина Лещенко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?