Скандал із маршем радикалів у Польщі: з'явилося звернення українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандал із маршем радикалів у Польщі: з'явилося звернення українців

Скандал із маршем радикалів у Польщі: з'явилося звернення українців
Джерело:  Укрінформ

Об'єднання українців у Польщі (ОУП) звернулося до польської влади з вимогою відреагувати на марш радикалів в місті Перемишль, учасники якого бажали смерті українцям, позаяк те, що сталося, може нашкодити польсько-українським взаєминам.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
Українці в Польщі нагадали, що це не перший інцидент, який стався під час публічних акцій в Перемишлі.
"10 грудня в Перемишлі відбувся "Марш перемишльських і львівських орлят", під час якого, крім інших гасел, учасники скандували: "Смерть українцям" і "Перемишль, Львів - завжди польські". У Перемишлі не вперше під час публічних заходів спостерігаються антиукраїнські дії в рамках святкування патріотичних урочистостей. Мовчання державної влади в справі цих ганебних подій шкодить польсько-українським відносинам і погіршує імідж Польщі як країни, яка поважає права національних меншин", - йдеться в зверненні українців.
Читайте також: Поль ські націоналісти хочуть судитися з Україною через землі
За словами глави ОУП Петра Тими, влада Польщі повинна відреагувати на цей інцидент.
"Немає ніяких посягань на український Перемишль або щось в цьому роді. А там все відбувається в таких настроях, що нібито українці планують якусь атаку на Перемишль. Учасники маршу публічно говорять про польський Львів. Тому є питання до польських державних установ: вони дозволяють такого роду заклики?", - сказав Тима.
Він додав, що під час подібних маршів формується патріотизм, направлений проти українства і виникає питання ревізіонізму, оскільки з'являється контекст польського Львова.
Як повідомляв ONLINE.UA, Київ звернеться до влади Польщі з проханням розслідувати кричущий інцидент, який стався під час маршу 10 грудня в Перемишлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?