Скандал із нападом на кримськотатарський батальйон: спливли несподівані деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Скандал із нападом на кримськотатарський батальйон: спливли несподівані деталі

Скандал із нападом на кримськотатарський батальйон: спливли несподівані деталі
Джерело:  online.ua

З'явилися нові подробиці нападу на базу кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана в селищі Чонгар Херсонської області.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112 Україна.
Прес-офіцер оперативного командування "Південь" Ігор Бірюков на питання про те, які незаконні збройні формування перебували на території кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана, відповів:
"Вони представилися командуванням частини, що вони входять до громадської організації "Аскер". Але той арсенал озброєння, який у них був в той час... ну, дуже оснащені були озброєнням і боєприпасами, які були у них вилучені. Зараз йде облік цього озброєння" .
Також повідомляється, що в результаті збройного нападу ніхто не постраждав. Бірюков також заявив, що незаконні збройні формування атакували зі стрілецької зброї, а також у них були броньовані засоби пересування і вибухо-небезпечні предмети.
"Зараз з'ясовується усіма правоохоронними органами, чи були наміри атакувати. Швидше за такого наміру не було. Просто демонстрація сили, можливо, я так розумію", - сказав прес-офіцер оперативного командування "Південь".
Читайте також: Інцидент з кримськотатарським батальйоном: спливли нові деталі
Однак, за інформацією журналіста Османа Пашаєва, на базу кримськотатарського батальйону напали військовослужбовці ЗСУ, а захопленням керував п'яний майор.
"34 бригада ЗСУ захопила "Аскер", побила людей. Захопленням керував п'яний майор, якому поскаржився місцевий підприємець - власник кафе і ринку на Чонгарі. "Татари захопили ділянку землі і розташували на ній блокаду" - розповів бізнесмен, бухаючи з майором. Тому, недовго думаючи, майор вирішив відновити справедливість, підняв солдатів і бійці почали звільняти вірменського підприємця від татарського ярма. Вранці майор вибачався перед представниками місцевого меджлісу, яких теж поклали обличчям на землю. Техніку ATR вже повернули", - написав він у Facebook.
Журналіст також заявив, що у нього є відео, яке доводить провину ЗСУ в атаці на батальйон.
"Прес-службі Збройних сил України - брехати про напад на вас на Чонгарі і поширювати таке не треба, у нас на руках є відео, де до сих пір п'яний майор вранці вибачається за напад вночі. Проти беззбройних людей з використанням БТР. Як тільки буде інтернет потік ми викладемо це відео в будь-якому випадку, тому прибирайте брехливі повідомлення", - зазначив Пашаєв.
Як повідомляв ONLINE.UA, на півдні Херсонської області в селищі Чонгар на адміністративному кордоні з Кримом добудована телерадіовежа, яка в майбутньому почне українське мовлення на окупований Росією півострів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?