Скандал із виступом російського актора: фінал виявився несподіваним
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандал із виступом російського актора: фінал виявився несподіваним

Скандал із виступом російського актора: фінал виявився несподіваним

Російський актор Костянтин Райкін, навколо якого розгорівся  скандал через виступ, у якому той розкритикував сучасну Росію і її реалії в контексті політики президента РФ Володимира Путіна, приніс свої вибачення міністрові культури Володимиру Мединському.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

Нагадаємо, Райкін сказав, що влада не повинна робити вигляд, що бореться за моральність і мораль у мистецтві. Також він звинуватив Путіна в тому, що той допускає втручання церкви у світське життя.

Керівництво міністерства і театру прояснили свої позиції і принесли один одному вибачення за емоційність.

Як заявив заступник міністра Олександр Журавський, Мединський зустрівся з директором "Сатирикону" Анатолієм Полянкіним і обговорив з ним загальні питання творчої діяльності, реконструкції основної сцени, а також підтвердив готовність надати сприяння театру після затвердження федерального бюджету на 2017 рік.

"Відбувся взаємоповажний і довірлива розмова. Ми поважаємо талант і думка творчого лідера" Сатирикону "Костянтина Аркадійовича Райкіна. Природно, що театр, засновником якого є Мінкультури Росії, ми в складному становищі не залишимо. Як тільки буде затверджено федеральний бюджет, ми всі питання вирішимо. Міністр дав такі вказівки ", - сказав заступник міністра Олександр Журавський, який також був присутній на зустрічі.

У свою чергу, Полянкін повідомив про розмову Мединського з Райкіним. За словами директора театру, сторони прояснили позиції один одного і принесли один одному вибачення за емоційність.

"Володимир Ростиславович переговорив із Костянтином Аркадійовичем. Всі наші побоювання розвіяні. Взаєморозуміння відновлено", - сказав Полянкін.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков прокоментував виступ Райкіна, заявивши, що держава, яка вкладає гроші в той чи той твір мистецтва, має право визначати і його тематику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?