Скандал навколо перепису населення - уряд озвучив нову версію
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал навколо перепису населення - уряд озвучив нову версію

Скандал навколо перепису населення - уряд озвучив нову версію
Джерело:  online.ua

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет вирішив спростувати чутки про нібито фальсифікацію Оцінки чисельності населення України, здійсненої на підстав комбінованого аналізу. Про це він написав в своїх соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Вчора Інтернетом поширився фейк про нібито фальсифікацію Оцінки чисельності населення. В основному цей фейк підтримувався платною рекламою і публікаціями на сумнівних сайтах (один з них навіть запропонував нам за 1500 доларів зняти публікацію), але потім його передрукували кілька великих ЗМІ. Так що доводиться реагувати. Отже, головна "сенсація" полягає в тому, що дані по віковій структурі з даних Оцінки і за даними Держстата майже збігаються. "Експерти" розділили числа вікових структур одне на одну і отримали однакове співвідношення - 88.8%. Точніше, майже однакові — від 88.808% до 88.839%. З цього вони роблять висновок, що дані Оцінки були просто сфальсифіковані", - пише міністр уряду.

За словами Дубілета, оцінку чисельності населення проводили трьома методами – і всі три дали однаковий результат. Він також зазначив, що фахівці взяли кількість пенсіонерів за даними Пенсійного фонду й екстраполювали ці дані через статево-вікову структуру. Вийшов графік "ялинка". Він базувався на даних Держстату й даних держреєстрів.

"Чому дані "ялинки" за даними Держстата і за даними, які ми дістали з електронних реєстрів, майже повністю збіглися? Тому що Держстат свою ялинку вів так само на підставі електронних реєстрів. Як тільки хтось помирає або народжується – Держстат відображає це в своїй ялинці", - підкреслив Дубілет.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у ніч на 1 грудня  в Україні стартував пробний перепис населення, який повинен був стати підготовчим етапом до проведення Всеукраїнського перепису населення 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?