Скандал навколо Приватбанку: що кажуть в МВФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал навколо Приватбанку: що кажуть в МВФ

Скандал навколо Приватбанку: що кажуть в МВФ
Джерело:  online.ua

Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що міжнародні партнери України ретельно відстежуватимуть події, пов'язані зі справою Приватбанку, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-реліз фонду.

Він нагадав, що в 2016 році міжнародні партнери України підтримали рішення уряду та Національного Банку України (НБУ) націоналізувати Приватбанк, оскільки це був єдиний ефективний засіб захистити вкладників банку – українських фізичних і юридичних осіб – і стабільність фінансової системи.

"І хоча це рішення потребувало 160 мільярдів гривень українських платників податків на відновлення платоспроможності банку, воно забезпечило життєздатність Приватбанку на довгу перспективу, врятувало кошти мільйонів українських громадян і зміцнило економічне самопочуття країни", - наголосив Люнгман.

Представник МВФ наголосив, що з огляду на такі результати, фонд вітає реформу корпоративного врядування Приватбанку, що її очолює незалежна Наглядова Рада, і трансформацію бізнес-моделі банку, що вже позитивно позначилася на показниках та стійкості банківської систему в цілому.

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 квітня окружний адміністративний  суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку  і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку. Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного "Приватбанку" з ринку за участю держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?