Скандал навколо резолюції по Ізраїлю: Україна зробила заяву і отримала крок у відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал навколо резолюції по Ізраїлю: Україна зробила заяву і отримала крок у відповідь

МЗС України
Скандал навколо резолюції по Ізраїлю: Україна зробила заяву і отримала крок у відповідь

У МЗС України пояснили свою позицію щодо  голосування за резолюцію Радбезу ООН про будівництво ізраїльських поселень на території Палестини.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС.
"Наша держава протягом багатьох років займає послідовну і збалансовану позицію щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту. Ми виступаємо за мирне співіснування двох незалежних держав - Ізраїлю та Палестини. Врегулювання конфлікту має відбуватися виключно мирними засобами. При цьому ми наголошуємо на необхідності проведення прямих ізраїльсько-палестинських переговорів", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.
"Україна, як і інші постійні і непостійні члени Ради Безпеки ООН, а також Генеральний секретар ООН, неодноразово засуджувала поселенську діяльність Ізраїлю, оскільки вона суперечить міжнародному праву. Ми також засуджуємо насильство і підбурювання до нього з боку палестинської сторони", - додали там.
За словами дипломатів, текст резолюції є збалансованим - вона закликає до прийняття необхідних для мирного врегулювання кроків як з боку ізраїльської, так і палестинської сторони.
"Наша держава послідовно виступає за дотримання норм міжнародного права всіма і всюди, оскільки на власному прикладі відчула, до яких трагічних наслідків призводить його порушення. Саме тому визначальними при виробленні позиції України стали наш послідовний курс на забезпечення дотримання норм міжнародного права всіма його суб'єктами", - резюмували в МЗС.
Тим часом прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху дав указівку всім главам міністерств протягом найближчих трьох тижнів не здійснювати візитів в країни, які проголосували проти Ізраїлю в Раді безпеки ООН і не проводити ніяких зустрічей з міністрами з цих країн, в тому числі з українською делегацією, яка підтримала резолюцію.
Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав не драматизувати ситуацію навколо голосування Радбезу ООН проти будівництва ізраїльських поселень в Палестині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?