Скандал у Чехії: під загрозою ще три могили видатних українців
Категорія
Культура
Дата публікації

Скандал у Чехії: під загрозою ще три могили видатних українців

Скандал у Чехії: під загрозою ще три могили видатних українців
Джерело:  memory.gov.ua

Після  гучного скандалу з ексгумацією могили українського письменника і поета Олександра Олеся, яка відбулася 3 січня на Ольшанському цвинтарі Праги, під загрозою знаходяться могили ще трьох видатних українців, розташовані на тому ж кладовищі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Інституту національної пам'яті України.
"У цьому році тільки на Ольшанському цвинтарі в Празі можуть примусово ексгумувати останки драматурга, одного із батьків сучасного українського театру Спиридона Черкасенка; громадського діяча, педагога Орисі Єфремової-Дурдукивской; інженера-будівельника Олександра Ярошевського", — підкреслили в Інституті.
Також учені підрахували, що за межами України поховані понад 250 тисяч діячів українських військово-політичної еміграції, науки і культури.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що у Чехії могилу Олександра Олеся було ексгумовано, а прах письменника тимчасово перенесений до депозитарію.

Президент України Петро Порошенко доручив дипломатам дослідити питання повернення тіла письменника і його захоронення на Батьківщині.

МЗС України запевнив, що тримає питання перепоховання поета на особливому контролі та після рішення родичів посольство України в Празі прийме всі належні для виконання рішення заходи. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?