Скандал в ПАРЄ: влада США вступилася за Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал в ПАРЄ: влада США вступилася за Україну

Скандал в ПАРЄ: влада США вступилася за Україну
Джерело:  rbc.ua

Тимчасово повірений у справах США Вільям Тейлор заявив, що Сполучені Штати Америки виступають проти повернення представників Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи і підтримують Україну, яка намагалася не допустити цього, передає ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами американського дипломата, Вашингтон цінує старання українських предстаників у боротьбі проти повернення країни-агресора до ПАРЄ.

"Ми виступали проти повернення Росії до Ради Європи і ми свою позицію чітко висловлювали. На нас справили враження зусилля української команди в ПАРЄ, які вона доклала для того, щоб не дати Росії повернутись в цю організацію", - сказав він.

Окрім того, Тейлор наголосив, що США також виступають за те, аби політика відносно росіян, які потрапили у санкційні списки Заходу, не змінювалася.

"Наша точка зору полягає в тому, що ні ЄС, ні Рада Європи не має приймати делегації тих росіян, які є в санкційному переліку як ЄС так і США", – каже представник США.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президентка Естонії Керсті Кальюлайд жорстко розкритикувала ПАРЄ за прийняття резолюції, що відкриває шлях до повернення російської делегації без виконання умов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?