Скандал в Україні через злиті дані журналістів став міжнародним
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал в Україні через злиті дані журналістів став міжнародним

Скандал в Україні через злиті дані журналістів став міжнародним

У міжнародній правозахисній організації "Репортери без кордонів" вважають, що відповідальні за появу персональної інформації працівників ЗМІ в публічному доступі повинні постати перед судом.
Про це заявив глава відділу Східної Європи та Центральної Азії організації "Репортери без кордонів" Йоганн Бір, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
"Українській владі необхідно невідкладно притягти до відповідальності людей, які оприлюднили особисті дані українських і зарубіжних журналістів, акредитованих при так званих невизнаних республіках ДНР і ЛНР", - йдеться в повідомленні.
Він переконаний, що до подібних витоків інформації слід ставитися дуже серйозно, оскільки існує реальна загроза для журналістів, які фігурують в цьому списку. Бір підкреслює, що журналісти просто робили свою роботу, а сам факт того, що вони отримали акредитацію в самопроголошених "республіках", не означає, що вони підтримують місцеву "владу".
Крім того, на думку "Репортерів без кордонів", в результаті подібних витоків інформації зростає загроза для об'єктивного висвітлення конфлікту на сході України.
"Вказування на когось пальцем і звинувачення в підтримці тероризму може мати дуже серйозні наслідки не тільки для тих, хто був в сепаратистських республіках в минулому, а й для тих, хто тільки планував це зробити, що тільки сприятиме поглибленню інформаційного вакууму в освітленні подій", - зазначив Бір.
Як повідомлялося раніше, у вівторок український інтернет-ресурс "Миротворець" виклав дані журналістів, акредитованих в так званому міністерстві інформації так званої ДНР. Ця акредитація давала можливість працювати на окупованих територіях Донбасу. Як наголошується на сайті "Миротворець", дозвіл на роботу було видано кільком тисячам працівників ЗМІ.
Також варто відзначити, що працівники ЗМІ висміяли радника глави МВС і депутата Верховної Ради Антона Геращенка, який привернув увагу до публікації сайтом "Миротворець" списку журналістів, які пройшли акредитацію у так званих ДНР-ЛНР, пообіцявши продовжувати викладати повні дані про них.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?