Скандал з артистами-"кримнашистами": Геращенко заявила про гучну перевірку
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал з артистами-"кримнашистами": Геращенко заявила про гучну перевірку

Скандал з артистами-"кримнашистами": Геращенко заявила про гучну перевірку
Джерело:  online.ua

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко звернулася до Державного управління справами за інформацією про те, чи не виступали в окупованих Криму і на Донбасі зарубіжні виконавці, чиї концерти заплановані в київському палаці "Україна" в найближчі місяці.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Геращенко.
"Підготувала запит до Державного управління справами з вимогою надати повну інформацію про те, чи дотримується керівництво палацу "Україна" та інших, що належать державі закладів, вимоги Держприкордонслужби цікавитися у орендарів, що запрошують виконавців і знімають зал для їх виступів, інформацією, чи не порушували ці виконавці кордонів України, не відвідували незаконно окуповані території, не збирали касу в окупованому Криму", - написала Геращенко.
Геращенко повідомила, що просить керівництво палацу "Україна" надати повну інформацію про виконавців, чиї виступи заплановані до кінця року і в першому кварталі наступного року, і чи виконані вищевказані рекомендації Держприкордонслужби про вимогу у орендарів інформації про те, чи мали ті чи інші виконавці гастролі в анексованому Криму або на окупованих територіях Донбасу.
Читайте також: Дна немає: мережу розбурхав сюжет про російського актора-"кримнашиста"
"Думаю, якщо ми все ж змусимо всіх ретельно виконувати закон, український гуманітарний та інформаційний простір буде захищено, а тяга до гривні тих, хто рве на собі вишиванки, але закриває очі на порушників, не дозволить українофобам-попсовикам плювати на українські закони", - додала перший віце-спікер ВР.
Читайте також: СБУ прийняла резонансне рішення щодо співачки-"кримнашистки": з'явився документ


Вона також підкреслила, що для цього "не треба приймати нові і нові закони, потрібно, нарешті, виконувати існуючі".


Як повідомляв ONLINE.UA,

Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну 140 російським діячам культури, в тому числі 50 з них - з 3 грудня 2015 року

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?