Скандал з квартирою нардепа: порушення все-таки знайшли
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал з квартирою нардепа: порушення все-таки знайшли

Скандал з квартирою нардепа: порушення все-таки знайшли

Під час придбання квартири в історичному центрі Києва народний депутат Сергій Лещенко, навколо якого розгорівся великий скандал, допустив порушення, яке карається в адміністративному порядку.
Про це заявили в Національному агентстві з питань запобігання корупції, передає ONLINE.UA з посиланням на Facebook відомства.
"У діях депутата виявлені ознаки адміністративного правопорушення", - йдеться в заяві за результатами перевірки дій народного обранця, пов'язаних з купівлею нерухомості.
За даними НАЗК, при купівлі квартири площею 192 квадратних метри вартістю 7 млн ​​550 тис грн в новому будинку на вулиці Івана Франка Лещенко отримав від забудовника «подарунок у вигляді знижки на вартість квартири".

Читайте також: Нардеп -фігурант скандалу з квартирою викликав гнів своєю декларацією
В Агентстві нагадали, що на момент покупки житла Лещенко був народним депутатом, на нього поширювалися вимоги 23 і 24 статей закону "Про запобігання корупції".
"Лещенко отримав подарунок, вартість якого в 1307,43 разів перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки склала 1 млн 801 тисяча 648 гривень)", - заявили в НАЗК.
Уповноважений Нацагентства склав на Лещенка протокол, з яким депутат повинен ознайомитися.
"Таке порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків карається накладенням штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією подарунка", - заявляє НАЗК.
Як повідомляв ONLINE.UA, Сергій Лещенко потрапив в епіцентр скандалу після придбання квартири в центрі Києва, гроші на яку він нібито позичав у колишніх співробітників, рідних і близьких людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?