Скандал з мажором-вбивцею в Києві: соцмережі обурила гучна деталь
Категорія
Події
Дата публікації

Скандал з мажором-вбивцею в Києві: соцмережі обурила гучна деталь

Скандал з мажором-вбивцею в Києві: соцмережі обурила гучна деталь
Джерело:  online.ua

У Києві провели три експертизи, жодна з яких не змогла встановити причину, по якій  Станіслав Толстошеєв, підозрюваний в скоєнні смертельної дорожньо-транспортної пригоди, втратив свідомість за кермом, що викликало бурхливу реакцію користувачів мережі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на користувачів Facebook.


"Справа мажора Толстошеєва була для офіційного слідства повністю виграшною. І тим "смачнішим" плювком в обличчя суспільству виглядає його закриття. Толстошеєва можна було залучати або за вчинення ДТП, що спричинила смерть потерпілого. Або, якщо і повірити в його пояснення, що він, нібито, втратив свідомість за кермом через вроджену хворобу серця, то ставити питання про його злочинну самовпевненість, що призвела до тяжких наслідків, - написав журналіст Дмитро Гнап. - Але не закривати справу за відсутністю складу. Проте і поліція, і прокуратура пішли гіршим шляхом - вивели чергового покидька з під дії правосуддя".


Він додав, що обговорив це питання з прес-секретарем прокуратури Києва Надією Максимець, яка підкреслила, що справу закрили, оскільки експертиза встановила, що Толстошеєв не був у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, але не змогла встановити причину втрати свідомості.


На питання про те, чому слідчі не поставили питання про відповідальність за підробку документів на право керування транспортним засобом, за злочинну самовпевненість, і не перекваліфікували статтю, Максимець відповіла журналісту: "Розумієте, експертиза не змогла встановити, чому він втратив свідомість. Ось так. Не змогла! Три. Експертизи. Не змогли. А ми не можемо тримати людину під підозрою вічно! Тому і закрили справу".


"Не дивно, що в прокуратурі забули як сотні людей перебувають під "підозрою" роками і навіть сидять в СІЗО. Часто навіть за липовими, необгрунтованими підозрами. А тут в дуже резонансній справі, щоб не травмувати психіку мажора, з нього знімають підозру і закривають справу. І чомусь мені згадалося фото батька Толстошеєва з того місця ДТП. Який дуже-дуже щільно тоді спілкувався з міліцейським керівництвом. І, о диво, у Стаса Толстошеева - "любителя курити і закидатися кодеїном" одна експертиза не знайшла ні алкоголю, ні наркотиків, а інша тепер не знає від чого він втратив свідомість. Суспільству довго можна плювати в обличчя, панове Луценко і Аваков. Щоб потім знати один раз, куди бігти. Прямі авіарейси на Росію ж заборонені. Пам'ятайте про це", - додав Дмитро Гнап.


Київський блогер Антон Ходза прокоментував нову інформацію: "Ще одна крапля в стакан. Краєчку вже скоро видно не буде. І почне переливатися".


Олекса Шалайський: "Якщо три експертизи не знайшли причини - то, треба було провести ще одну - "чи втрачав він взагалі свідомість"?"


Віталій Єрмак: "Мені така прокуратура і менти не потрібні, за що ми їм платимо? Щоб мажори вбивали наших матерів, а вони відпускали їх, набиваючи кишені?".


Олександр Стариш: "Гидота влади бездонна".


Нагадаємо, раніше прокуратура Києва закрила кримінальне провадження проти 21-річного киянина Станіслава Толстошеева, якого підозрювали в скоєнні смертельного ДТП біля станції київського метро "Лівобережна".


Як повідомляв ONLINE.UA, у відповідь на обурення українців генеральний прокурор  Юрій Луценко обіцяв перевірити справу Станіслава Толстошеева.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?