Скандал з могилою відомого українця в Європі: Порошенко прийняв рішення
Категорія
Події
Дата публікації

Скандал з могилою відомого українця в Європі: Порошенко прийняв рішення

Скандал з могилою відомого українця в Європі: Порошенко прийняв рішення
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко доручив профільним відомствам організувати  перепоховання відомого українського письменника і поета Олександра Олеся  на Батьківщині, при цьому нащадки письменника вже дали на це згоду.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря Порошенка Святослава Цеголко.


«Президент доручив Міністерству закордонних справ забезпечити перевезення останків Олександра Олеся на Батьківщину. Згоду на це вже дали нащадки письменника. Також Петро Порошенко доручив Міністерству культури організувати церемонію перепоховання в Україні», - написав Цеголко.


Нагадаємо, скандал розгорівся після того, як останки українця, похованого на Ольшанському цвинтарі в Празі в Чехії, примусово ексгумували. Також стало відомо, що в його могилі в Чехії збираються поховати іншу людину.


Читайте також:  Скандал в Чехії: в соцмережах згадали влучний вірш українського поета


Олександр Олесь помер у 1944 році і був похований на Ольшанському цвинтарі в столиці Чехії. Згідно з чеським правом, родичі або друзі померлих повинні платити ренту за місце на кладовищі в розмірі 20 тисяч чеських крон на 10 років (приблизно 21 тисяча гривень).


До недавнього часу ренту за могилу Олеся платив за власною ініціативою чех, виходець з України, Володимир Михайлишин. Нещодавно він помер, а його син хоче поховати батька на могилі українського письменника.




Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі емоційно обговорюють скандал з могилою відомого українця в Чехії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?