Скандал з нардепом і Берлінською стіною: Луценко викликав резонанс в мережі
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал з нардепом і Берлінською стіною: Луценко викликав резонанс в мережі

Скандал з нардепом і Берлінською стіною: Луценко викликав резонанс в мережі
Джерело:  online.ua

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про відкриття кримінального провадження за фактом розписування фрагмента Берлінської стіни біля посольства Німеччини в Києві нардепом від БПП Олексієм Гончаренком, чим викликав бурю в соцмережах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави ГПУ.
Читайте також: Скандал з нардепом і Берлінською стіною набирає обертів: з'явилися нові заяви
"За фактом хуліганських дій біля посольства Німеччини прокуратурою Києва розпочато кримінальне провадження за правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство). Органами столичної прокуратури буде забезпечено повне, об'єктивне і неупереджене розслідування цього факту", - написав Луценко.



Відзначимо, що оцінки користувачів соцмереж дій Генпрокурора дещо розійшлися: в той час як одні підтримали розслідування хуліганства Гончаренка, інші висловили думку про те, що глава ГПУ має займатися більш важливими справами. Так Любов Медведєва написала: "Відповідальність за це хуліганство лягає плямою на всю фракцію, якщо вона не засудить публічно таку ганебну поведінку. Але це, звичайно, питання не в прокуратуру, це питання моральності, честі та адекватності депутатів".





Viktor Klinyuk: "Але ж сьогодні сам Клімкін сказав, що немає тут ніякого криміналу. Якщо сама Німеччина поставилася до цього вчинку з усмішкою, то навіщо Вам цю справу розкручувати. Адже є справи важливіше".



Dmitry Vilchik: "Формально - це хуліганство, по суті - я зовсім не впевнений, що Гончаренко неправий. Швидше, підтримую цей крок. Заплатить штраф - і все".
Нагадаємо, раніше в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна"посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що вибори на окупованій частині Донбасу можна провести і в присутності військ РФ.
Як повідомляв ONLINE.UA, на знак протесту проти таких заяв Райхеля Олексій Гончаренко написав червоною фарбою слово "Nein" (ні) на фрагменті Берлінської стіни біля посольства Німеччини в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?