Скандал з нардепом і Берлінською стіною набирає обертів: з'явилися нові заяви
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал з нардепом і Берлінською стіною набирає обертів: з'явилися нові заяви

Скандал з нардепом і Берлінською стіною набирає обертів: з'явилися нові заяви

У МЗС Німеччини назвали дії нардепа від БПП Олексія Гончаренка, який намалював графіті на фрагменті Берлінської стіни біля посольства ФРН в Києві, неприйнятними.
Про це заявив представник зовнішньополітичного відомства Німеччини Мартін Шефер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Дзеркало тижня".
Шефер засудив дії Гончаренка як "абсолютно неприйнятну поведінку" і зазначив, що співробітники посольства намагалися зупинити нардепа, але їм це не вдалося через його депутатську недоторканність.
У той же час сам Гончаренко заявив журналістам видання "Українські новини", що не вважає свій вчинок вандалізмом і впевнений в правильності своїх дій. За його словами, 9 лютого відбулося засідання БПП, де він пояснив свою позицію, і ніяких рішень щодо його вчинку в фракції не прийняли.
"Коли я чую про якийсь акт вандалізму або пошкодження - це смішно. Берлінська стіна для того і існує, щоб писати на ній графіті. Ви можете поїхати в Берлін, де вона вся розписана знизу доверху. Це місце для політичного плаката", - підкреслив нардеп.
Читайте також: М ЗС України жорстко відповів на слова посла Німеччини щодо Донбасу
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час брифінгу 112.ua висловив і свою думку з приводу інциденту, згідно з якою, вчинок Гончаренка можна пояснити, однак в політичному контексті це було зайвим.
"Цей вчинок можна пояснити емоційно. Але в політичному контексті, я вважаю, що це було зайвим. Німецька сторона не сприймає це як щось таке, що було направлено проти неї, але у всіх у нас багато емоцій. Іноді емоції треба стримувати або вибрати інші шляхи, наприклад політичні. Я з Гончаренком плідно працюю в багатьох питаннях в рамках взаємодії з Францією, так що не хвилюйтеся, все буде нормально", - підкреслив міністр.
"Я працюю дуже щільно з усіма представниками, не тільки з тими, хто відповідає за зовнішню політику в Берліні, знаю їх позицію, і, насправді, реакція, яка в багатьох випадках, як у Гончаренка, дуже емоційна, я вважаю занадто емоційна", - додав Клімкін.
Нагадаємо, що 8 лютого Олексій Гончаренко на знак протесту проти заяв посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля написав червоною фарбою слово "Nein" (ні) на фрагменті Берлінської стіни.
Як повідомляв ONLINE.UA, в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна"Ернст Райхель заявив, що вибори на окупованій частині Донбасу можна провести і в присутності військ РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?