Скандал з посольством і контрабандою: в МЗС повідомили про важливе рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал з посольством і контрабандою: в МЗС повідомили про важливе рішення

Скандал з посольством і контрабандою: в МЗС повідомили про важливе рішення

Першого секретаря посольства України в Словацькій Республіці Оксану Ліщишин, яка раніше підписала документи для перевезення контрабанди через кордон під виглядом дипломатичного вантажу, відкликали із закордонного відрядження в Україну.
Про це розповіли джерела в Міністерстві закордонних справ України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Раніше представники української громади заявили, що Ліщишин, яка відповідала за зв'язки з діаспорою, з 24 травня пішла у відпустку. При цьому її функціональні обов'язки нікому не передали, і на офіційному сайті посольства відсутня інформація про скандал з контрабандою.
Пізніше джерела Європейської правди в МЗС підтвердили інформацію про вихід Ліщишин у відпустку і пояснили, що її відкличуть в Україну із закордонного відрядження.
"Рішення про надання відпустки не відповідає позиції МЗС. Керівництво МЗС вже офіційно прийняло принципово інше рішення - відкликати цього співробітника з довгострокового закордонного відрядження. Замість відпустки на дипломата чекає повернення в Україну", - заявив дипломат.
Також працівник МЗС висловив подив з приводу того, що посол Олег Гаваші дозволив своїй співробітниці піти у відпустку за таких обставин.
Як повідомляв ONLINE.UA, чоловік Оксаны Ліщишин намагався вивезти через український кордон більше 60 тис пачок контрабандних сигарет під виглядом дипломатичного вантажу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?