Скандал з резолюцією по Ізраїлю: з'явилися важливі заяви української сторони
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал з резолюцією по Ізраїлю: з'явилися важливі заяви української сторони

Скандал з резолюцією по Ізраїлю: з'явилися важливі заяви української сторони
Джерело:  interfax.com.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав не драматизувати ситуацію навколо  голосування Радбезу ООН проти будівництва ізраїльських поселень в Палестині, через яке почався конфлікт між Україною і Ізраїлем.


Про це заявив прес-секретар глави уряду Дмитро Столярчук, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".


"Володимир Гройсман закликає не драматизувати ситуацію, пов'язану з перенесенням його візиту до Ізраїлю. Є багато тих, кому вигідно було б вбити клин у наші стосунки, використовуючи чутливі для обох сторін питання, і наше спільне завдання цього не допустити", - висловив Столярчук позицію Володимира Гройсмана.


Також прес-секретар прем'єр-міністра України зазначив, що Гройсман обіцяв докласти зусиль для подолання розбіжностей з Ізраїлем і розвитку з ним дружніх відносин у майбутньому.


Читайте також: Проблеми України з Ізраїлем розбурхали мережу: думки різко розійшлися


У той же час, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко назвав в Twitter реакцію ізраїльської сторони "емоційною" і порівняв будівництво Ізраїлем поселень в Палестині з анексією українського Криму Росією.


"Ізраїльські поселення на окупованих територіях суперечать міжнародному праву як і окупація Криму Росією!", - написав Єльченко.




При цьому, багато користувачів соцмереж підтримали заяви постпреда України при ООН. Так, користувач СвійСередСвоїх написав: "Все правильно - Україна повинна бути послідовною в принципових питаннях територіальної цілісності".



pashka: "Покажіть їм, як Ізраїль голосував в потрібних для України справах".


Олег з Росі: "У 2014-му році Ізраїль не голосував за Україну по Криму".


Кубань Це Україна: "Абсолютно правильно. Росія такий же окупант, як Ізраїль".


Нагадаємо, що на засіданні Ради безпеки ООН в процесі голосування за резолюцію про заборону будівництва поселень Ізраїлю в Палестині 14 з 15 країн-членів, включаючи Україну, віддали свої голоси "за" заборону, в той час як 15-й член, США, утримався від голосування, але і не скористався правом вето.


За підсумками голосування  прем'єр-міністр, міністр закордонних справ Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив про скасування запланованого на 27-28 грудня візиту Володимира Гройсмана в Ізраїль.


Як повідомляв ONLINE.UA,  глава уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньяху 25 грудня викликав для пояснень послів країн-членів Радбезу ООН, які мають дипломатичні відносини з Ізраїлем і проголосували "за" скандальну резолюцію. У числі інших викликали і посла України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?