Скандал з російською ракетою: з'явилося відео з сердитим Путіним
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандал з російською ракетою: з'явилося відео з сердитим Путіним

Скандал з російською ракетою: з'явилося відео з сердитим Путіним
Джерело:  currenttime.tv

Президент Росії Володимир Путін сердито висловився щодо  провалу першого запуску ракети-носія "Союз-2.1а" з нового російського космодрому Східний в Приморському краї.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видавництво "Теперішній час".


Запуск ракети планували на 5:01 ранку по Москві, 27 квітня, ракета повинна була вивести на орбіту три супутники: "Ломоносов", "Лелека-2Д" і SamSat-218, але за півтори хвилини до запуску старт відклали у зв'язку зі збоєм системи управління.


Через цей інцидент Володимир Путін висловився про велику кількість збоїв російських космічних запусків, що спостерігаються останнім часом:


"Якщо це пов'язано з нехлюйством, з недостатнім контролем над важливими процесами, я хочу зрозуміти, подивитися як йде розбір польотів в таких випадках", - заявив він.


"З чотирьох збоїв на Куру два - через негоду, а два - через те, що агрегат якийсь, гіроскоп виявився в неналежному стані. Виникає питання. Навіть не треба бути великим фахівцем в цій складній галузі ракетный, щоб задатися питанням. Його що не могли доставити в потрібної кондиції? Або не могли перевірити?" - Запитав президент РФ.


"Це що таке? Це що, хіба складний математичний розрахунок?" - обурився Володимир Путін.


"Довелося порушити шість кримінальних справ, чотири людини заарештовано, двоє з них, правда, знаходяться під домашнім арештом, а двоє в СІЗО сидять. Але якщо вина тих, хто підозрюється в скоєнні правопорушення, буде доведена, то їм доведеться змінити тепле домашнє ліжко на тюремні нари", - пригрозив президент.



Як повідомляв ONLINE.UA,  з'явилися нові відео з провалу запуску ракети-носія 27 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?