Скандал з схроном під Києвом: у Луценка спробували внести ясність і показали фото
Категорія
Події
Дата публікації

Скандал з схроном під Києвом: у Луценка спробували внести ясність і показали фото

Скандал з схроном під Києвом: у Луценка спробували внести ясність і показали фото

Після скандалу  з викриттям під Києвом величезного арсеналу з муляжами бойової зброї, вибухівки та боєприпасів, у столичній прокуратурі розкрили подробиці проведеної спецоперації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву прес-служби прокуратури Києва.
Зокрема, прокуратура називає «помилковими» повідомлення про те, нібито в бункері перебували лише макети зброї.
"Уповноважені заявити: 4 листопада в рамках розслідування кримінального провадження за фактом незаконного зберігання і виготовлення зброї столичні правоохоронці провели обшуки і вилучили значну кількість предметів, зовні схожих на бойову зброю і боєприпаси", - йдеться в повідомленні.
Також у прокуратурі підкреслили, що було виявлено обладнання, на якому – за всіма ознаками – здійснювався ремонт та переробка зброї.
"В даний час власник цього складу встановлений і викликаний на допит. Ним виявився місцевий підприємець. Ніякі підтвердні документи про законність походження предметів, виявлених в бункері, і придбання обладнання для переробки зброї їм досі не надані", - підкреслили правоохоронці.


Читайте також:  Склад зі зброєю і боєприпасами під Києвом: з'явилися нові фото, відео та подробиці .

Крім того, у прокуратурі додали, що за результатами обшуків, в яких брали участь фахівці-вибухотехніки, для проведення експертизи вилучені тільки ті предмети, які за своїми технічними характеристиками можуть бути боєприпасами та зброєю і використовуватися за призначенням.


"Зокрема вилучено близько 20 ящиків з предметами, схожими на боєприпаси до різного виду зброї, а також предмети, схожі на кулемети, протитанкові міни та гармати. Крім того, вилучено деталі до зброї, а саме стовбури і зворотні пружини до затворам. Предмети, які, за даними фахівців, є макетами зброї - при обшуку не вилучалися", - запевнили в прокуратурі.


Також там пообіцяли, що експертизи дозволять визначити з правовою кваліфікацією злочину.


У той же час, прокуратура опублікувала кілька фото з місця проведення обшуку.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в соцмережах висміяли співробітників прокуратури та пожартували над викриттям складу з іграшковою зброєю.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?