Скандал зі сербською зброєю на Донбасі: друг Путіна зробив несподіване зізнання
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал зі сербською зброєю на Донбасі: друг Путіна зробив несподіване зізнання

Скандал зі сербською зброєю на Донбасі: друг Путіна зробив несподіване зізнання

Сербія офіційно не продає зброю Україні, але сербська зброя може бути на Донбасі. Президент Сербії Олександр Вучич допускає, що партія мін виробництва заводу "Крушік" могла опинитися на сході України через реекспорт. Таким чином він виправдався перед Росією за постачання зброї на Донбас, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Європейську правду.

"Вони (опозиція - ред.) звинуватили нас у вбивстві російських дітей в Донецьку і Луганську, тому що ми продаємо зброю в Україну. Вони хочуть погіршення відносин між нашою країною і Росією. Вони показали документ, який повинен продемонструвати провину Сербії", - заявив Вучич.

Сербський лідер пояснив, як сербська компанія Техноремонт купила партію мін виробництва заводу Крушік у продавця Jugoimport SDPR, продала польській компанії Nattan, через яку боєприпаси потрапили в Україну. Вучич підкреслив, що спочатку спецслужби Сербії підозрювали, що продані міни можуть бути експортовані в Україну, тому попередили Службу зовнішньої розвідки РФ.

Вучич також розповів, що в агентство безпеки і інформації Сербії викликали власника компанії Техноремонт і говорили йому "не грати і не експортувати в Україну, не загрожувати відносинам з Росією".

Слід зазначити, що скандал з сербською зброєю на Донбасі виник після того, як опозиціонерка Марініка Тепіч оприлюднила документи про зустріч представника України з представниками сербського військового заводу "Крушік". Згідно з оприлюдненими Тепіч даними, сербська компанія "Техноремонт" купила партію мін виробництва заводу "Крушік", продала польській компанії Nattan, представником якої фактично був громадянин України Віталій Дементьєв, а вже потім боєприпаси потрапили в Україну.

Нагадаємо, напередодні Олександр Вучич заявляв, що вважає російського президента Володимира Путіна щирим другом Сербії. Він нагадував, що Сербія - одна з небагатьох країн, яка не запровадила проти Росії санкції, підтримувала її на міжнародному рівні і продовжувала з РФ військове співробітництво.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Вучич заявляв, що Сербія є незалежною, тому не буде вводити жодних санкцій проти Росії. Крім того, політик підкреслював, що Сербія своєї позиції "не соромиться, а пишається нею".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?