Скандал зі списками: відомий журналіст зробив гучну заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал зі списками: відомий журналіст зробив гучну заяву

Скандал зі списками: відомий журналіст зробив гучну заяву

Скандал навколо публікації сайтом "Миротворець" списка журналістів, які пройшли акредитацію у так званих ДНР-ЛНР, прокоментував відомий український журналіст, публіцист і оглядач Віталій Портников.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
«Неможливо навіть уявити собі ситуацію, коли ізраїльський журналіст акредитується при "міністерстві інформації" адміністрації ХАМАС в секторі Газа. Неможливо навіть уявити собі ситуацію, коли грузинський журналіст акредитується при владі Абхазії і Південної Осетії. Але право українських ЗМІ акредитуватися при ДНР і ЛНР чомусь не викликає сумнівів у частині моїх колег», - заявив Портников.
Журналіст висловив упевненість в тому, що українські ЗМІ не мають права акредитуватися на окупованій частині Донбасу.
«Так ось, дорогі мої, у вас немає такого права - скільки б заяв і петицій ви б не підписували. Ні цивільного, ні професійного, ні людського. У вас є лише одне право - право на лицемірство і дворушництво, яким ви підміняєте чесну журналістику», - зазначив він.
За словами Портникова, саме «завдяки цій підміні, в якій живуть тисячі глядачів, читачів і слухачів, ми і живемо в океані брехні».
«Саме ви створили систему, в якій брехня - це правда, приватне - це суспільне, а зрада - це професійний обов'язок. Так не можна», - переконаний журналіст.
Він додав також, що «не можна акредитуватися в міністерствах колабораціоністів і запевняти, що це для блага читачів».
«Не можна стверджувати, що якщо іноземцям можна, то вам - і поготів. Ви тут не іноземці, ви тут - громадяни. Вам повинно бути соромно хоч іноді. Хоча б вдома, якщо не в ваших редакціях», - зазначив він.
Портников підкреслив, що він відчуває втому від того, що перебуває в одному професійному цеху з лицемірами.
«Ваша брехня - пляма на нас усіх. Саме через вас доводиться роками вислуховувати докори в лицемірстві і продажності. Ви йдете в бізнес, в депутатство, в активісти - а ми залишаємося в забрудненій вами професії. Але є межа, яку не можна переходити навіть вам - це кордон нашого суверенітету, грань між життям і смертю, стандарти професійної та національної честі», - резюмував він.
Коментарі під цією публікацією, яка за кілька годин зібрала близько 3,5 тисяч «лайків», написали багато відомих в Україні журналістів і блогерів.
Так Сергій Іванов зазначив, що перебуває «на цій стороні», а у відповідь Світлана Крюкова, яка дотримується протилежної думки, пообіцяла йому, що він змінить свою думку, «має лише пройти трохи часу».



Як повідомляв ONLINE.UA, українські представники ЗМІ, обурені публікацією сайтом "Миротворець" персональних даних приблизно п'яти тисяч журналістів, акредитованих на окупованих бойовиками територіях Донбасу, зробили заяву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?