Скандал зі справами проти соратника Януковича: в Верховному суді посперечалися з Луценком
Категорія
Події
Дата публікації

Скандал зі справами проти соратника Януковича: в Верховному суді посперечалися з Луценком

Скандал зі справами проти соратника Януковича: в Верховному суді посперечалися з Луценком

У Верховному суді спростували  інформацію Генпрокурора України Юрія Луценка про закриття кримінальних проваджень проти соратника збіглого екс-президента України Віктора Януковича Юрія Іванющенка.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу суду.


Інформується, що Верховний суд повинен був переглянути рішення Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 26 січня 2017 року та постанови судді Апеляційного суду від 30 червня 2016 року, і 16 лютого колегія суддів Судової палати у кримінальних справах дійшла висновку, що підстав для перегляду рішень немає.


Читайте також: Рада наблизила суд над Януковичем і його подільниками


У Верховному суді також підкреслили, що слідчий суддя зазначив бездіяльність органів досудового розслідування і прокурора як порушення прав підозрюваного, який "обмежений в пересуванні, щодо рухомого і нерухомого майна якого прийнято рішення про накладення арешту".


"Таким чином, Верховний суд України рішення про Іванющенка Ю.В. по суті не переглядав і, відповідно, не приймав рішення про закриття кримінального провадження щодо нього, а тому поширена по цьому питанню інформація не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.


Відзначимо, що Юрія Іванющенко підозрюють в організації розтрати майна та незаконному збагаченні в особливо великих розмірах.


Як повідомляв ONLINE.UA,  28 лютого глава Генпрокуратури України Юрій Луценко заявив про закриття Верховним судом всіх кримінальних проваджень, відкритих проти Юрія Іванющенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?