Скандал: зникла перша друкована книга в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал: зникла перша друкована книга в Україні

Скандал: зникла перша друкована книга в Україні
Джерело:  УНН

10 травня з Національної бібліотеки України імені В.І.Вернадського зникла книга "Апостол" Івана Федорова, надрукована в 1574 році.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН, які цитують прес-службу бібліотеки.
"Так, інформація достовірна (про зникнення" Апостола "- Ред.), але, на жаль, ніяких коментарів не даємо", - відзначили в прес-службі.
За даними прес-служби, за цим фактом порушено кримінальну справу.
"Це сталося 10 травня", - відзначили в прес-службі.
Варто відзначити, що "Львівський Апостол" 1574, або "Діяння та послання апостольські" традиційно вважається найдавнішою точно датованою книгою, надрукованою на українських землях.
Видав "Апостол" видатний український першодрукар Іван Федорович у власній, організованій близько 1572 року, друкарні. Друкувався "Апостол" на кошти самого Федоровича і на зібрані ним серед львівських міщан. Робота над виданням тривала протягом цілого року - з 25 лютого 1573 року до 15 лютого 1574 року.
Нагадаємо, з художнього музею окупованої Горлівки Донецької області вкрали картини російських художників Миколи Реріха і Івана Айвазовського.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?