Скандальна зустріч щодо Донбасу - які пропозиції України змусили Кремль панікувати
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандальна зустріч щодо Донбасу - які пропозиції України змусили Кремль панікувати

Скандальна зустріч щодо Донбасу - які пропозиції України змусили Кремль панікувати
Джерело:  online.ua

В ході нової онлайн-зустрічі Тристоронньої контактної групи 14 травня команда глави держави Володимира Зеленського запропонували повернути окупований Донбас у податкове поле України та верифікувати українське майно в ОРДЛО. Усі ці пропозиції зустріли жорсткий опір з боку офіційної Москви. Так, представник РФ на переговорах ТКГ Борис Гризлов розлютився та заявив, що українська сторона відмовляється вести переговори з представниками так званих "ЛДНР", а також хоче зірвати мінський процес. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Представники України в економічній групі продовжили обговорення питання щодо відновлення в окремих районах Донецької та Луганської областей України оподаткування та системи розрахунків у межах українського правового поля. Також українська сторона наголосила на необхідності здійснення разом з міжнародними партнерами верифікації майна України, що знаходиться на тимчасово окупованих територіях", - кажуть в ОПУ.

Команда Зеленського похвалила конструктивний характер роботи економічної групи, в якій Україна та Росія були представлені на рівні заступників міністрів економіки". Як відомо, всього засідали 4 групи: безпекова, гуманітарна, політична й економічна.

"У межах роботи безпекової групи Україна підтримала СММ ОБСЄ та вкотре наполягла на безумовному та безперешкодному доступі спостерігачів на всій території України в межах міжнародно визнаних кордонів, зокрема на тимчасово окупованих територіях.Незважаючи на карантинні заходи, Україна "повністю підтримує реалізацію мандату СММ ОБСЄ та МКЧХ і всіляко сприяє цьому, а також забезпечує безумовне виконання їхнього мандату", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що в гуманітарній групі говорили про новий обмін "всіх на всіх" і необхідність відкриття нових КПВВ на лінії розмежування. Наголошується, що КПВВ у Золотому облаштоване й готове до роботи у будь-який час.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європейська влада продовжила до 18 травня 2021 року дію режиму санкцій у відповідь на злочинну кібердіяльність команди очільника Кремля Володимира Путіна та інших країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?