Скандальні слова посла Німеччини: в Раді обурені, в мережі жартують про "блокаду"
Категорія
Культура
Дата публікації

Скандальні слова посла Німеччини: в Раді обурені, в мережі жартують про "блокаду"

Скандальні слова посла Німеччини: в Раді обурені, в мережі жартують про "блокаду"
Джерело:  Еспресо

Скандальна заява посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля про можливість проведення виборів в окупованій частині Донбасу без виведення звідти російських військ

викликала бурю обурення в Раді і соцмережах.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Espreso.tv

.


"Позиція парламенту чітка: ніяких виборів на Донбасі не буде - до тих пір, поки російські війська не підуть геть з української території, поки українські війська не повернуть контроль над українсько-російським кордоном", - зазначила глава комітету у закордонних справах Ганна Гопко під час виступу в Раді.



Читайте також

:

Європа догралася: в Україні пояснили велику помилку ЄС


Депутат запропонувала бойкотувати офіційний прийом в посольстві, на який запрошені українські парламентарії.


"До 25-річчя відкриття посольства Німеччини в Україні, яке саме сьогодні відзначається, посол запросив на прийом дуже багатьох депутатів, почесних гостей. Ми вважаємо, що повинні бойкотувати цей захід і сьогодні не йти на прийом до німецького посла", - заявила Гопко.


У мережі з гумором сприйняли слова Гопко. Так журналіст Ігор Соловей запропонував ветеранам АТО перемістити свої сили з блокади Донбасу на німецьке посольство.



Обурення заявою посла висловила і колега Анни Гопко Ірина Геращенко.


"Висловлена ​​послом позиція є недипломатичною і образливою для України і українців, вона зроблена в дні, коли Україна відспівує кращих наших хлопців - воїнів, які захищають в тому числі право посла сидіти в безпеці в Києві і роздавати інтерв'ю. Ця позиція йде врозріз з мінськими угодами, їх першочерговим безпековим блоком, який вимагає негайного припинення вогню і виведення іноземних військ. Німецьких військ на Донбасі немає, а ось російські є, вони є іноземними, Україна - не Росія, і ці війська повинні піти. Вибори на Донбасі повинні проходити за стандартами ОДІР / ОБСЄ, ці правила встановлює не посол, а саме ця організація, там чітко виписані критерії безпеки", - написала Геращенко.


Також вона нагадала, що позиція посла суперечить офіційній позиції Німеччини.


Користувачі прокоментували публікацію Геращенко.


Валентин Тарасов: Це він пропонує вибори за стандартами німецької демократії чи за поняттями фашистських окупантів?




Як повідомляв ONLINE.UA,

в мережі помітили цікаву деталь в зв'язку з висловлюваннями німецького посла: за словами блогерів, таким чином, фактично в Німеччині визнають наявність на Донбасі російських військ

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?