Скандальні заяви Савченко: в Росії побачили повторення тез Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандальні заяви Савченко: в Росії побачили повторення тез Путіна

Скандальні заяви Савченко: в Росії побачили повторення тез Путіна
Джерело:  online.ua

У Росії завважили, що ідея депутата Надії Савченко про прямі переговори Києва з так званими ДНР і ЛНР грає на руку планам президента РФ Володимира Путіна щодо України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Ехо Москви».
Зокрема, таку думку висловив російський політолог Станіслав Бєлковський в ефірі радіостанції «Ехо Москви».
«В принципі, це ближче до концепції Путіна, ніж до концепції Мінських угод. Концепція Путіна зводиться до того, що Росія ніяк не бере участі в цьому конфлікті, це абсолютно внутрішня справа України. Росія тільки спонсор і модератор примирення сторін, але не спонсор конфлікту самого, який, якби не Росія, звичайно, як ми розуміємо, ніколи б не почався. Я був в Донецьку незадовго до початку конфлікту, і ніяких ознак того, що там зараз почнеться війна, не було, незважаючи на ставлення донеччан до зміни влади в Києві», - заявив Бєлковський.
На його думку, депутат Савченко «транслює думки, ближчі Путіну, ніж правлячій еліті в Києві».
«Тому так де-факто виходить, що Савченко плюс ідея дострокових виборів, що посилює уявлення про перманентну політичну нестабільність як невід'ємну рису української державності, яку Путін вважає, що не відбулася, так? Все це свідчить про те, що Савченко, дійсно, транслює думки, ближчі Путіну, ніж правлячій еліті в Києві. Але це не свідчить, звичайно, про те, що вона засланий козачок. Це свідчить швидше про ідеологічну кризу нової влади, яка була сформована на Україні після другого Майдану», - резюмує Бєлковський.
Як повідомляв ONLINE.UA,  ватажки так званої ДНР готові до прямого діалогу з Києвом через Надію Савченко в разі, якщо вона буде наділена відповідними повноваженнями.
Нагадаємо, народний депутат Надія Савченко вважає, що можна організувати прямі переговори між українською владою і ватажками бойовиків ДНР і ЛНР Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?