Скандальний поплічник Януковича може звільнитися від санкцій: що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандальний поплічник Януковича може звільнитися від санкцій: що відомо

Скандальний поплічник Януковича може звільнитися від санкцій: що відомо

Канадські санкції проти Андрія Портнова - скандального посадовця часів Віктора Януковича - можуть зняти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Влада країни запровадила жорсткі заходи проти ексголови Адміністрації президента після Революції гідності у 2014 році. Наразі вони чекають на відомості про підставу для продовження від Генпрокуратури України.

"Наразі в Оттаві тривають дискусії про це і рішення щодо зняття санкцій з Портнова може опинитися на порядку денному нового уряду в найближчі тижні", - інформують джерела у канадському уряді.

За інформацією медіа, підстава для перегляду санкцій - звернення ексзаступника генпрокурора Сергія Кізя. Той обіймав посаду за часів роботи Портнова в АП.

Адвокати одіозного поплічника Януковича зазначили, "щодо Портнова не проводиться досудових розслідувань і що Портнов не має процесуального статусу підозрюваного, обвинуваченого або підсудного".

Якщо ГПУ не має такої ж позиції щодо Портнова, вона повинна проінформувати про це офіційну Оттаву.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середині листопада Андрій Портнов заявив, що зустрічався з офіційними представниками Офісу президента України. Бесіди торкалися питання нібито свободи слова, піч час якої він дорікнув журналістам на втручання у приватне життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?