Скандальний російський політик Толстой став віцеспікером ПАРЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандальний російський політик Толстой став віцеспікером ПАРЄ

Скандальний російський політик Толстой став віцеспікером ПАРЄ
Джерело:  online.ua

В ході таємного голосування Парламентська асамблея Ради Європи таки обрала своїм віцеспікером голову російської делегації та віцеспікер Держдуми Росії Петра Толстого. Варто звернути увагу на те, що у новий віцепрезидент ПАРЄ неодноразово опинявся в епіцентрі багатьох гучних скандалів, передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

Петро Толстой – доволі відоми російський політик, який починав свою кар'єру як пропагандист. Він був телеведучим різних програм на російському "Першому каналі". З жовтня 2016 року займає пост віцеспікера Держдуми Росії. Своєю службою Путіну як пропагандист Толстой дожився до того, що його включили до вищої ради пропрезидентської партії "Єдина Росія". Навіть у Росії його по праву називають "рупором Кремля".

Одним із найцікавіших моментів його біографії мав би стати той факт, що він є праправнуком російського письменника Льва Толстого, якби не ціла низка скандалів, пов'язаних з радикальними поглядами політика. Так, колишній нардеп України та ексчлен делегації у ПАРЄ Леонід Ємець заявив, що Петро Толстой є відкритим антисемітом.

"Саме антисимітський скандал за участі Петра Толстого є чи не найбільш популярним. Свого часу віцеспікер Держдуми заявив про "злих нащадків євреїв, які колись знищували російські храми". Мовляв, ті з наганом у руках готові продовжувати справу своїх дідусів і бабусь. На такі заяви одразу ж відреагували у російській єврейській громаді. Там заявили, що коли людина приписує цілій нації поведінку кількох людей лише через походження, то це є нічим іншим як антисемітизмом", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ПАРЄ намагаються виправдати РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?