Скандальний Штайнмаєр зробив нову заяву щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандальний Штайнмаєр зробив нову заяву щодо Донбасу

Скандальний Штайнмаєр зробив нову заяву щодо Донбасу

Для скорішого припинення протистояння на Донбасі сторонам конфлікту необхідно почати виконання політичних пунктів Мінських домовленостей, попри те, що досягти стійкого припинення вогню так і не вдалося.
Таку думку висловив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр після зустрічі з генсеком Ради Європи Турбьерном Ягландом, передає ONLINE.UA з посиланням на Европейскую правду.
Нагадаємо, раніше російський журналіст звинуватив голову німецької дипломатии у роботі на президента РФ Володимира Путіна, назвавши його "корисним ідіотом" путінської політики, повернутим на комерції.
Як відомо, політичні пункти Мінських угод включають в себе проведення виборів на окупованих територіях Донбасу, закріплення їх «особливого статусу» в Конституції України, а також амністія бойовиків ДНР і ЛНР.
"Два тижні тому ми змогли узгодити зі сторонами угоду про розведення, і я сподіваюся, що це дозволить стабілізувати припинення вогню. Зараз ми намагаємося почати виконання так званого" політичного пакету ". Це важко, але я не бачу іншого шляху", - заявив дипломат .
За його словами, розв'язання кризи просувається «дуже повільно, міліметр за міліметром», але альтернативи цьому він не бачить.
Крім того, Штайнмаєр визнав, що поки немає підстав говорити про стійке перемир'я на Донбасі, але закликав переходити до виконання політичних пунктів домовленостей.
У той же час він додав, що не став би оптимістично оцінювати переговори: "Немає підстав для оптимізму, але ми робимо все можливе для стабілізації, для перемир'я".
Як відомо, в Мінських угодах, підписаних в лютому 2015 року, передбачалося повне припинення вогню, виведення російських військ з Донбасу, а також передача контролю над кордоном з РФ українським військовим.
Нагадаємо також, що Україна наполягає, що проведення виборів на Донбасі можливо тільки за українськими законами і за участю українських політичних партій, ЗМІ та спостерігачів за умови забезпечення безпеки голосування.
У свою чергу, бойовики вимагають провести вибори, незалежно від інших обставин.
Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні в ПАРЄ були прийняті дві гучних резолюції щодо України, у яких слова «конфлікт на Донбасі» були замінені на «російську збройну агресію», а також йдеться про неможливість проведення виборів через обстріли, що не припиняються.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?