Скандальний "закон Савченко": Петренко пояснив головну помилку
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандальний "закон Савченко": Петренко пояснив головну помилку

Скандальний "закон Савченко": Петренко пояснив головну помилку
Джерело:  dsnews.ua

Головною помилкою так званого «закона Савченко», за яким один день попереднього ув'язнення зараховується за два дні позбавлення волі, є його застосування до всіх ув'язнених, в тому числі тих, які вчинили особливо тяжкі злочини.
Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю «Деловой столице».
«Проголосували закон, який поширюється на всіх, в тому числі рецидивістів, вбивць, ґвалтівників, терористів. В результаті, за півроку його застосування, на свободу вийшли 9000 осіб - ті, кого посадили в середині 1990-х років за бандитизм, розбій тощо. І на сьогодні ми вже маємо понад 1000 нових злочинів!» - підкреслив він.
За словами міністра, «будь-який закон повинен прийматися раціонально, а "закон Савченко" ухвалили емоційно».
«Вона була на той час ув'язнена в РФ, передала текст закону, його внесли в зал Ради і, по суті, схвалили без обговорення. Я одразу зазначив, що цей закон несе ризики для громадської безпеки. Якби його приймали раціонально (наприклад, залучили до процесу розробки Мін'юст), то він виглядав би інакше», - запевнив Петренко.
На думку міністра, «до осіб, які вперше скоїли злочин середньої тяжкості і нетяжкий, варто застосовувати алгоритм "день за два", тому що вони не несуть значної суспільної небезпеки».
«Як тільки цей закон був проголосований, я звернувся до депутатів з профільного комітету з проханням призупинити його і підкоригувати. Наше міністерство представило свій варіант цього закону, і я розраховую, що його підтримають у парламенті», - резюмував він.
Як повідомляв ONLINE.UА, раніше стало відомо про скандал, який влаштувала Савченко на засіданні комітету Верховної Ради, через який було зірвано розгляд бюджету для української армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?